۱۰ امتیاز برای سرمایه‌گذاران ساختمانی پروانه‌های جدید دو مرحله ای

امتیاز 1.00 ( 1 رای )
۱/۵ - (۱ امتیاز)
سرمایه‌گذاران ساختمانی پروانه‌های جدید
سرمایه‌گذاران ساختمانی پروانه‌های جدید

۱۰ امتیاز برای سرمایه‌گذاران ساختمانی پروانه‌های جدید دو مرحله ای

مطابق آنچه کارشناسان شهرسازی، فعالان ساختمانی و مدیران ارشد شهرداری در حوزه جواز ساخت مطرح می‌کنند، نشان می‌دهد: پروانه‌های جدید حاوی ۱۰ امتیاز برای سرمایه‌گذاران ساختمانی است که در این مقطع از بازار ساخت (فاز خروج از رکود ساخت‌وساز) می‌تواند به اجرای پروژه‌های جدید شتاب دهد.

اولین امتیاز فرآیند جدید صدور جوازساختمانی این است که هراس همیشگی مالکان و سازنده‌ها از تغییر ناگهانی ضوابط ساخت‌وساز که می‌تواند به ضرر مالکان تمام شود، از بین می‌رود. با توجه به اینکه طرح #تفصیلی شهر تهران انعطاف‌پذیر است و احتمال آنکه در جریان تغییر و تحولات مدیریتی با تحول روبه‌رو شود، بنابراین سازنده‌ها هراس دارند که در صورت تعلل برای اخذ جواز ساختمانی، این تغییرات سود ساختمانی را برای آنها کاهش دهد.

مزیت دوم: در کنار این هراس؛ سازندگان برای اخذ پروانه ساختمانی به نقدینگی زیادی نیاز داشتند اما حالا با دومرحله‌ای شدن صدور پروانه ساخت‌وساز چون هزینه اخذ پروانه شهرسازی به مراتب کمتر از صدور پروانه ساختمانی به‌صورت تک مرحله‌ای است می‌تواند هر زمان که اراده کردند پروانه شهرسازی را اخذ کنند.
بنابراین مزیت دوم که با مزیت اول در ارتباط است این نکته است که در پروانه شهرسازی نیازی به پرداخت مبالغ همه عوارض ساختمانی نیست. اما در حال حاضر سازنده‌ها برای گرفتن پروانه ساختمانی باید مبالغ مربوط به عوارض تراکم، عوارض متفرقه، آموزش و پرورش، ایمنی، تعرفه نظام مهندسی، پروانه ساختمانی و هزینه بیمه کارگران را پرداخت کنند اما با دو مرحله‌ای شدن صدور پروانه، سازنده در مرحله اول از پرداخت تعرفه نظام مهندسی، بیمه تامین اجتماعی و بخشی از عوارض معاف می‌شود و این عوارض را باید در مرحله دوم پرداخت کند. این شکل پرداخت هزینه صدور جواز ساخت، عملا یک دوره تنفس برای سازنده بابت پرداخت هزینه‌های اولیه ایجاد می‌کند و باعث توزیع مبلغ عوارض در یک بازه زمانی می‌شود.

مزیت سوم:این اتفاق باعث می‌شود همه نقدینگی مالک و #سازنده صرف مجوزهای اولیه نشود و توان آنها را برای ساخت‌وساز افزایش می‌دهد. مزیت سوم این تغییر پروسه صدور جواز ساخت نیز آن است که به مالکان املاکی که می‌خواهند در قالب مشارکت در ساخت وارد بازار شوند کمک می‌کند به این صورت که وقتی که مالک پروانه شهرسازی دریافت می‌کند در نتیجه زمینی را دارای ارزش افزوده به سازنده تحویل می‌دهد و منجر به افزایش سهم مالکان در پروسه مشارکت در ساخت خواهد شد.

مزیت چهارم: آن است که سازنده می‌تواند زمان ساخت‌وساز را مدیریت کند. در حال حاضر سازنده که برای دریافت پروانه ساختمانی اقدام می‌کند باید نقشه‌های فاز دو، مکانیک و.. را به تایید سازمان نظام مهندسی برساند. بررسی‌ها نشان می‌دهد سازنده‌ها حداقل دو ماه معطل تایید نقشه‌ها می‌مانند و چون این زمان برای آنها قابل پیش‌بینی و مدیریت نیست نمی‌توانند برای شروع و تکمیل پروژه برنامه‌ریزی کنند اما در شکل جدید مالک می‌تواند پروانه شهرسازی را در کمترین زمان ممکن از شهرداری تهران دریافت کند و همزمان با شروع یکسری اقدامات اولیه و بدون آنکه پروژه متوقف شود نسبت به تایید نقشه‌ها در سازمان نظام مهندسی اقدام کند.

مزیت پنجم :در مسیر جدید صدور مجوز ساخت‌وساز، شهرداری برای صدور پروانه شهرسازی در مرحله اول فقط نقشه معماری را نیاز دارد و سایر نقشه‌ها در زمان صدور پروانه ساخت در مرحله دوم موردنیاز است. مزیت پنجم طرح جدید صدور جواز ساخت نیز این است که قابلیت انجام یکسری از کارهای مقدماتی را برای مالک و سازنده فراهم می‌کند که مهم‌ترین آنها تجهیز کارگاه است.

مزیت ششم: دیگر این طرح، آن است که مالک با پروانه شهرسازی می‌تواند اقدام به شناسایی سازنده ذی‌صلاح در بازار کند.

مزیت هفتم:هفتمین مزیت دو مرحله‌ای شدن جواز ساخت نیز این است که مالک و سازنده با اخذ پروانه شهرسازی بدون آنکه معطل صدور پروانه ساخت شوند می‌توانند نسبت به دریافت وام بانکی اقدام کنند.

مزیت هشتم: در عین حال مزیت دیگر این روش آن است که مالک و سازنده با داشتن پروانه شهرسازی می‌توانند بخشی از عملیات پیش فروش ساختمان موردنظر را انجام دهند.

مزیت نهم. همچنین یکی از مزایای مهم این شیوه صدور جواز ساختمانی این است که پروانه شهرسازی دارای اعتبار نامحدود است به این معنی که حقوق شهرسازی تثبیت شده برای ملک تا مدت زمان نامحدود اعتبار دارد و هرگونه تغییر در ضوابط طرح مشمول آن دسته از املاکی که پروانه شهرسازی دارند، نمی‌شوند.

مزیت دهم: و در نهایت آخرین مزیت این روش آن است که از افزایش ساختمان‌های نیمه‌کاره که مشکلات زیادی را در سطح شهر ایجاد می‌کند جلوگیری می‌کند. برخی مشکلات به موضوعات داخلی شهرداری و برخی به مسائل بیرونی بازمی‌گردد و طبیعتا اجرای دو مرحله‌ای شدن پروانه ساخت‌و ساز فعل و انفعالاتی را متوجه هر دو بخش بیرونی و درونی شهرداری خواهد کرد.

 

1545 بازدید