دکوراسیون آشپزخانه : اصول طراحی دکوراسیون آشپزخانه

امتیاز 5.00 ( 3 رای )
۵/۵ - (۳ امتیاز)

قطعا جذاب ترین فضای داخل منزل آشپزخانه است. به خصوص خانم های ایرانی اهمیت ویژه ای برای آشپزخانه ی منزل خود قائل هستند. پس برای داشتن آشپزخانه مورد علاقه تان می بایست بدانید که طرح های موجود و روز دنیا در چه سبکی ساخته می شوند و شیوه های طراحی آنان چیست!

درک غیر صحیح از طراحی اصولی آشپزخانه باعث اشتباهات فراوان گردیده است. به عنوان مثال صرف غذا در آشپزخانه نیازمند میز و صندلی می باشد که این امر باعث گردید تا در فضاهای کوچک، دیوار بین آشپزخانه و پذیرایی برداشته شود و یک میز و چند صندلی جای آن قرار بگیرد که این به اصطلاح در ایران به عنوان اپن شناخته شده است.

طراحان داخلی آشپزخانه را قلب خانه معرفی می کنند. با اینکه امروزه آشپزخانه به دلیل میزان وقتی که اعضای خانواده در آن سپری می کنند یکی از اصلی ترین فضاهای خانه محسوب می شود ولی همچنان تمرکز اعضای خانواده در ایجاد فضایی مطلوب برای زندگی متوجه اتاق نشیمن است.

۱- توجه به مثلث کار

مثلث کار یک مثلث فرضی است که در طراحی داخلی آشپزخانه فرض می شود و سه راس آن شامل “سینک ظرفشویی” ، “اجاق گاز” و “یخچال” می باشد . البته لازم به ذکر است در آشپزخانه های کوچک چیدمان این سه عنصر ممکن است به صورت خطی انجام شود ! رابطه این سه عنصر در آشپزخانه بایستی به گونه ای باشد که نه آنقدر فاصله بین آنها زیاد باشد که موجب رفت و آمد طولانی شود و نه آنقدر کم و تنگاتنگ باشد که موجب تداخل و اختلال در مسیر رفت و آمد شود . بهترین شرایط به این صورت است که محیط این مثلث بین ۴.۸ تا ۶ متر باشد .

اصول طراحی دکوراسیون آشپزخانه
اصول طراحی دکوراسیون آشپزخانه
اصول طراحی دکوراسیون آشپزخانه
اصول طراحی دکوراسیون آشپزخانه

۲- نور و تهویه طبیعی و مصنوعی

در بحث نورگیری ، فضای آشپزخانه ، جزء فضاهای فرعی دسته بندی می شود . به عبارت دیگر ، نیاز به پنجره ، برای آشپزخانه ضرورتی ندارد و تعبیه یک نورگیر برای این فضا کفایت می کند . اما اگر پنجره ای برای تهویه طبیعی و مستقیم در نظر گرفته شود یک آپشن مثبت برای آن آشپزخانه تلقی می شود . توجه داشته باشید اجاق گاز را هیچگاه در نزدیکی پنجره یا جریان مستقیم تهویه قرار ندهید . سینک ظرف شویی یکی از بهترین عناصری است که می تواند برای قرارگیری در نزدیکی پنجره انتخاب نمود ، چراکه جریان مستقیم هوا موجب خشک شدن فضای مرطوب سینک ظرف شویی می شود . استفاده از تهویه مصنوعی در آشپزخانه حتی در صورت وجود تهویه طبیعی ، ضروری و لازم است . همچنین استفاده از نور مصنوعی در فضای آشپزخانه نباید طوری طراحی شود که موجب خیرگی چشم و یا حواس پرتی کاربر در استفاده از بخش های مختلف آشپزخانه شود .

نورگیری آشپزخانه
نورگیری آشپزخانه

۳- توجه به ترکیب رنگ

در طراحی دکوراسیون آشپزخانه ایرانی ، ترکیب رنگ از جایگاه ویژه ای برخوردار است . ترکیب رنگ در آشپزخانه تحت تاثیر بخش های مختلف فضای داخلی می تواند شکل بگیرد . مثلا اگر دکوراسیون پذیرایی شما تم کِرم-قهوه ای دارد بهتر است از کابینت هایی با هارمونی گرم و نزدیک به رنگ نشیمن استفاده نمایید . اگر فضای آشپزخانه تان کوچک است ، استفاده از رنگ های روشن و براق پیشنهاد می شود .

ترکیب رنگ آشپزخانه
ترکیب رنگ آشپزخانه

۴- توجه به جنس و متریال

در طراحی دکوراسیون آشپزخانه ایرانی جنس کابینت ها ، کف سازی و بدنه از اهمیت ویژه ای برخوردار است . در کف سازی و بدنه آشپزخانه از مصالحی استفاده نمایید که در برابر آتش و شستشو مقاومت قابل قبولی داشته باشد . سرامیک یکی از بهترین متریال ها برای این زمینه به حساب می آید که علاوه بر دو فاکتور مقاومت در برابر حرارت و رطوبت ، دارای تنوع در طرح و قیمت مناسب است . در طراحی داخلی آشپزخانه به هیچ وجه از متریال لیز و لغزنده استفاده نکنید .

جنس و رنگ در آشپزخانه
جنس و رنگ در آشپزخانه

۵- استفاده از گل و گیاه

یکی دیگر از ویژگی های مشهود طراحی دکوراسیون آشپزخانه ایرانی استفاده از گل و گیاه است . استفاده از گل و گیاهان زینتی در فضای داخلی آشپزخانه علاوه بر آرامش جسم و روح موجب تهویه طبیعی فضای داخلی نیز می شود . پس پیشنهاد میکنیم گزینه بهره گیری از گیاهان و گل ها را در دکوراسیون آشپزخانه فراموش نکنید .

گل و گیاه در آشپزخانه
گل و گیاه در آشپزخانه
5364 بازدید

 برچسب ها: